24 April 2015

Steinberg wins two DBIA Awards

Design Build Institute of America (DBIA) announced the 2015 Design Build Awards winners on May 21st at the Newport Beach Marriott. The DBIA Western Pacific Region’s Annual Design-Build Awards Competition celebrates design-build projects that achieve design excellence, realize an owner’s design objectives, and provide the best value to the owner over and above what was included in the contract.

Steinberg is the proud recipient of two awards this year.

Merit Award
CSU Bakersfield Student Housing Project
Bakersfield, CA

This 150,000 SF complex was the first new student housing facility built at CSU Bakersfield since the 1970s. Three 4-story residential halls house 512 beds in semi suite units, 12 Resident Assistant rooms, and one Resident Director’s apartment. A separate, uniquely configured Commons Building opens on to the courtyard, providing students with an inviting campus gateway. Inside each building’s vibrant, double-height social spaces, lobbies are connected to “neighborhood” lounges above, which enhance student interaction, directly visible from the RA suites through the hallways. Large glass openings in all gathering spaces provide transparency in the lobbies, multi-floor lounge areas, group study rooms, laundry room, game room and multipurpose room, and visually connect these areas to the Central Courtyard. The Commons Building merges the student amenities, study and classroom spaces, and the Housing Service Office into a single, vibrant destination, creating a “hot spot” for student socialization.

Merit Award
Folsom Lake College Gym
Folsom, CA

The new Gymnasium Building is designed to respect the beautiful Folsom Lake College campus within the Los Rios Community College District and support the emerging and future athletic programs while crafting an architectural image that embodies the spirit of the Falcons. The subtle bird-like image of the new Gymnasium Building design is present in the two gyms spread as “wings” symbolizing the free-spirited Falcons. The design team was intentional about working within the constraints of the existing campus forms and aesthetics to seamlessly tie the new Gymnasium Building into the campus context. The Gymnasium Building has curved, barrel vault roof forms clad in a metal standing seam that echo the roof treatment used on campus buildings which are in turn inspired and create a vernacular link to the hillside backdrop of the campus. Taking cues from Aspen Hall, the Gymnasium building uses slate stone and curvilinear arches to create the Arcade leading to the Lobby. By applying these and other key features to the design, the Gymnasium Building becomes an architecturally integrated thread of the campus fabric.

Click here for photos from the awards ceremony.

 

Related News